dffu logo
div 003
div 003
SONY DSC
SONY DSC
div 302
div 302
DSC00115
DSC00115
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
DSC00174
DSC00174
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC

Uddannelsen til bager & konditor er ændret.

Uddannelsen er ændret – Hvilket betyder at uddannelsen til Brødbager, Brødbager m/profil, Kagekonditor og Kagekonditor m/profil bliver nedlagt pr. 1. august 2015.

Vi har istedet samlet de tidligere trin 1+2 i et nyt trin 1 – BAGVÆRKER – som vil være fælles for begge specialer bager & konditor.

I praksis betyder det at du, der har en godkendelse til bageruddannelsen, kan uddanne lærlinge til bagværker, selv om lærlingen ønsker en konditor uddannelse.

Lærlingen skal så efter 2 år, finde en ny læreplads, hvor det er muligt at få specialet Konditor.

Finder lærlingen ikke en konditorlæreplads – vil det være muligt at afslutte specialet Bager i din virksomhed.

 

Uddannelsen vil være opbygget som vist i skemaet nedenfor – men indgangen kan være meget forskellig, afhænnig af din baggrund.

 

Uddannelsens opbygning

 

Som vist i nedenstående skema – vil alle lærlinge starte med trin 1, Bagværker, og efterfølgende

vælge det speciale de ønsker at specialicerer sig i.

Skoleophold

Før du ansætter en lærling

 

Før du ansætter en elev

Virksomheden skal være godkendt som praktiksted for at kunne ansætte lærlinge. Hvis virksomheden ikke er godkendt, skal der ansøges om godkendelse. Du kan læse, hvordan du ansøger om godkendelse som praktiksted længere nede på siden.

 

Når virksomheden er blevet godkendt som praktiksted skal der udfærdiges en skriftlig uddannelsesaftale mellem virksomhed og elev.

 

Uddannelsesaftalen

En uddannelsesaftale er en gensidigt bindende kontrakt mellem virksomhed og elev.

Du kan hente uddannelsesaftalen her.

Du kan også få udleveret en uddannelsesaftale på den tekniske skole.

 

Uddannelsesaftalen skal udfyldes, underskrives og sendes til den tekniske skole, hvor lærlingen skal gå.